Wellust - Elise van Alderen

Wellust - Elise van Alderen

Elise van Alderen is seksuoloog, arts, en auteur van het boek: Wellust – Waarom we als vrouwen te weinig van seks genieten en hoe we dat veranderen.

Elise is gespecialiseerd in de behandeling van seksuele problemen bij vrouwen. Haar praktijk is gevestigd in een centrum voor vrouwenzorg, waar ze vrouwen uit heel Nederland op haar spreekuur krijgt. Tevens verkoopt ze 3D-clitorissen. Vanuit haar expertise in genderstereotyperingen heeft ze meegewerkt aan de ontwikkeling van de Pubergids en het lespakket Kriebels in je buik

Elise haar uitgangspunt is dat de seksuele onderdrukking van vrouwen binnen het patriarchaat de wortel is van vrouwenonderdrukking in het algemeen. De belangrijkste weg uit deze onderdrukking gaat dan ook via seksualiteit.
Met Wellust als basis gaat Elise de barricade op om een einde te maken aan seksuele ongelijkheid.

Bestel Wellust op bol.com

Elise: "Mijn missie - en de motivatie voor mijn boek - is vrouwen helpen zich te bevrijden van de beperkingen die hen op seksueel gebied worden opgelegd, zodat ze hun seksualiteit naar eigen inzicht en verlangens kunnen vormgeven. Wellust is gebaseerd op mijn opleidingen, jarenlange werkervaring, en de verhalen van de honderden vrouwen die ik inmiddels heb behandeld in mijn praktijk. Het bevat onder meer informatie over en afbeeldingen van de vulva en clitoris, en uitgebreide uitleg over hoe seksualiteit werkt. Daarnaast ontkracht ik mythes over vrouwelijke lust, en beschrijf ik hoe belemmerend de schaamte en onzekerheid over het eigen lichaam kunnen zijn. Tenslotte geef ik handreikingen waarmee vrouwen (weer) verbinding kunnen maken met hun eigen lijf en seksualiteit."

Dit bevrijdende boek leert je hoe ook jij meer van seks kunt genieten.

Luister ook naar deze podcast van Elise op WoW! Vrouw

Hoe komt het dat seksueel genot voor vrouwen vaak ver te zoeken is – en hoe kunnen we dat veranderen? Diep ingesleten culturele mythes over vrouwelijke lust, aangeleerde schaamte over het eigen lichaam en een gebrek aan kennis beperken de mogelijkheden voor vrouwen om hun seksualiteit te beleven zoals zij dat zelf zouden willen. Gelukkig is er nu Wellust, een boek over vrijheid en genot! Hierin helpt seksuoloog Elise van Alderen vrouwen op weg naar seksuele autonomie. Haar boek geeft heldere uitleg over je seksorganen, bevrijdt je van verwachtingen en druk, prikt vele hardnekkige mythes door en biedt handvatten en oefeningen om je eigen seksualiteit te ontdekken. Opdat je als vrouw eindelijk voluit en vrij van seks kunt genieten. Wellust in de media.

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.